Meteen naar de inhoud

Mijn Kaan-teksten botsen (soms) met SEO

Of ik een goede online tekst wil schrijven, die vindbaar is op Google. Ja, dat kan uiteraard. Maar dan wil ik u graag op een niet onbelangrijk detail wijzen. U vraagt om een SEO-tekst en een SEO-tekst is geen Kaan-tekst. Een SEO-tekst schrijf ik voor Google en een Kaan-tekst schrijf ik voor u, maar nog belangrijker: voor uw klant.

Het is kiezen of delen in tekstland. Aan de ene kant wil je als bedrijf goed vindbaar zijn. Tegenwoordig draagt de techniek van een website daar al meer dan een steentje aan bij. SEO-teksten zijn complementair hieraan, maar in mijn ogen niet heilig. Aan de andere kant wil de klant een beleving meekrijgen op een website. Dit online gevoel moet als een handschoen passen bij de visie en uitstraling van het bedrijf. Zo komt iemand bij de eerste handdruk niet voor een verrassing te staan.

“Eén bezoek aan de klant en mijn
tekstschrijvershart gaat sneller kloppen.”

Is SEO dan niet belangrijk? Ja natuurlijk wel. Maar een bedrijf dat al een goede naam heeft, hoeft van SEO geen topprioriteit hoeft te maken. Een technisch goede, snelle website, een logische opbouw van menu’s en de juiste verwerking van afbeeldingen zijn al SEO-trucs waarvan de Google zoekbots zullen smullen.

Een Kaan-tekst? Vertel, we schrijven mee!

“Wat is dan precies zo’n Kaan-tekst, waar je het over hebt?”, hoor ik u vragen. Ik leg het uit. Een Kaan-tekst leest als een goed boek, is helder van toon, bevat humor en is onderscheidend. Net zoals een bedrijf onderscheidend kan zijn. Eén bezoek aan de klant en mijn tekstschrijvershart gaat sneller kloppen. Het pand, de mensen, het gevoel, alles kan belangrijk zijn om een tekst te laten slagen. Over online vindbaarheid valt te twisten. Natuurlijk pakken mijn teksten de kern mee van waar het bedrijf mee bezig is. Natuurlijk kijk ik welke zoekwoorden in een bepaalde branche goed scoren. Maar heeft dat altijd mijn voorkeur? Nee. In mijn Dirk-teksten kies ik negen van de tien keer de schoonheid boven de functie. Conversie óp de website vind ik belangrijker dan conversie náár de website.

Uiteindelijk maakt de klant de keuze voor de manier waarop een tekst gelezen moet worden. Ik zal de keuze respecteren en volgen. Kaan-elementen zullen in elke tekst aanwezig zijn, of dit nou SEO (Search Engine Optimisation) is of KEO (Kaans Emotionele Optimalisatie). Maar tussen ons, ik houd van klanten die hun gevoel in een website willen leggen. Dat doe ik namelijk ook.

Neem contact met mij op

Via het formulier kunt u contact met mij opnemen. Wilt u direct een vraag stellen dan kunt u mij ook e-mailen of bellen.

[wpforms id=”99″ title=”false” description=”false”]
Logo Kaan teksten tekstbureau

In Kaan teksten vindt u een allround tekstschrijver voor al uw (bedrijfs)communicatie.
Nieuwsgierig naar wat ik kan betekenen voor u?

Neem contact op            Hoe ik werk