Meteen naar de inhoud

Het Siewertje-effect

Waar je voor moet oppassen in het leven, is dat je iets doet waar men je altijd aan blijft herinneren. Ik begrijp, in sommige gevallen kan dat prima. Vooral in de sport treedt deze vaak onuitwisbare herinnering op, inclusief kippenvel. Krajicek op Wimbledon, Van Basten tegen West-Duitsland, de volleybalmannen tegen Italië en wat te denken van Hans ‘hij staat’ van Zetten.

Vanuit de televisiewereld kunnen we ook voorbeelden noemen van bepaalde rollen of teksten die altijd blijven kleven aan iemands verdere loopbaan. Ludo, Barry Stevens, Bram van der Vlugt, Neuteboom uit Flodder en natuurlijk de naamgever van dit fenomeen Joop Doderer, alias Swiebertje. De term Swiebertje-effect doorstaat de tand des tijds zonder moeite.

Graag voeg ik een nieuwe term toe aan onze al zo rijke taal: Het Sywertje-effect. Dit treedt op als iemand zijn complete carrière om zeep helpt door iets te doen wat kort gezegd, niet zo handig is. Of zoals Máxima zou zeggen: ,,Een beetje dom.” Hierbij een oproep aan iedereen. Laten we bij deze, om niet met het Sywertje-effect in aanraking te komen, alsjeblieft nadenken (en misschien wel 2 keer) alvorens iets te doen waar je later spijt van krijgt.

Neem contact met mij op

Via het formulier kunt u contact met mij opnemen. Wilt u direct een vraag stellen dan kunt u mij ook e-mailen of bellen.

[wpforms id=”99″ title=”false” description=”false”]
Logo Kaan teksten tekstbureau

In Kaan teksten vindt u een allround tekstschrijver voor al uw (bedrijfs)communicatie.
Nieuwsgierig naar wat ik kan betekenen voor u?

Neem contact op            Hoe ik werk