Meteen naar de inhoud

Lockdown of lockup?
Hier is een steunpakket met tips voor thuis.

Begrijp me vooral niet verkeerd. Ik snap de maatregelen die getroffen worden. Drukke winkelstraten, rijen bij de blauwgele zelf-meubels-in-elkaar-zetten-gigant en een mondkapjesplicht waar in sommige gevallen niet tegen opgetreden wordt (lees: durft te worden); dan zijn deze verregaande regels onafwendbaar.

Wat lijkt het afgelopen voorjaar alweer een eind terug zeg. Maar wat is er veranderd? Niets.

Ook de scholen zijn weer dicht. Als vader van twee dochters, één van 6 en één van 8 was dat afgelopen maart geen probleem. Lekker in 20 graden, deurtje open, kindjes buiten, beetje school, beetje werken (in de tuin). Kortom een lockdown om de spreekwoordelijke vingers bij af te likken. 

“Geen lockdown maar een lockup, met 2 kleuterpubers
die Netflix al uit hebben gekeken.”

Maar nu is dat toch echt anders. Midden in de koude dagen eenzelfde soort pakket aan maatregelen. En dat verandert de hele boel. Het is nu geen lockdown, maar een lockup, met 2 kleuterpubers die Netflix al uit hebben gekeken. 

Nieuw steunpakket met tips

Nee, ik schrijf dit niet voor de vrijgezellen of voor de kinderlozen. Het spijt me, maar die vrijheid kan ik me al een aantal jaar niet meer heugen. Dus, speciaal voor de donkerste dagen, mijn pakket aan tips om het thuis met de kinderen toch nog een beetje aangenaam te maken voor jezelf.

 • Doe als Thierry.
  Zet jezelf het huis uit om je de dag daarna weer terug te laten stemmen. Kleine kanttekening; je moet er zeker van zijn dat je voldoende steun hebt binnen de gelederen van jouw thuispartij. Met een meerderheid kan jij na de stemming thuis gewoon je gang weer gaan.
 • Doe als Mark.
  Sluit je op in het torenkamertje, je kelder van mijn part. Met een goede wifi-verbinding kan jij van daaruit keurig de lijntjes uitzetten en vertellen wat je kinderen allemaal NIET mogen doen de komende weken.
 • Doe als Hugo.
  Zorg dat een (kleine) meerderheid thuis jou steunt in je leiderschap. Zeg op het moment suprême dat het huishouden je te veel tijd kost en dat je dit niet kan combineren met de baas spelen.
 • Doe als Geert.
  Vind van alles het tegenovergestelde en dreig met uitzetting. Vraag tevens een hogere vergoeding voor de verzorging van je kinderen (en partner).
 • Doe als Jesse.
  Zorg in alles ervoor dat jouw kinderen na de reguliere kerstvakantie weer naar school mogen.

2021

Het is waarschijnlijk één groot poldermodel geworden bij jullie thuis. Ook daarin zie ik de link met de politiek. Hoe dan ook, probeer er alsjeblieft het beste van te maken met z’n allen. Op naar een vaccinerend 2021!

Neem contact met mij op

Via het formulier kunt u contact met mij opnemen. Wilt u direct een vraag stellen dan kunt u mij ook e-mailen of bellen.

[wpforms id=”99″ title=”false” description=”false”]
Logo Kaan teksten tekstbureau

In Kaan teksten vindt u een allround tekstschrijver voor al uw (bedrijfs)communicatie.
Nieuwsgierig naar wat ik kan betekenen voor u?

Neem contact op            Hoe ik werk